Na današnji dan nastaja v sodelovanju z rubriko "Spominčice", ki je na sporedu na Radiu Maribor, vsak dan ob 7.40 in ob 16.40 uri

Rodil se je pesnik Ignacij Holzapfel

Rodil se je pesnik Ignacij Holzapfel. Spadal je v skupino dijakov, ki so hoteli nadaljevati Vodnikova prizadevanja za uveljavitev posvetne poezije. Zaradi pomanjkanja pesniškega talenta ga je Prešeren hudomušno pičil v epigramu Lesničnjeku in Levičnjeku. Umrl je leta 1885.

Rodil se je gledališki igralec Anton Cerar - Danilo

Rodil se je gledališki igralec Anton Cerar - Danilo, eden prvakov slovenskega gledališča, ob tem pa tudi pisec iger, potopisov in humoresk iz gledališkega življenja in prevajalec.

V Mariboru je izšla prva številka anarhističnega lista »Die Arbeit«

V Mariboru je izšla prva številka anarhističnega lista »Die Arbeit«, glasilo avstrijskih anarhistov. Njegov urednik je bil Johann Rismann. Izšlo je sedem številk, nato pa se je list preselil v Beljak in v Gradec.

Rodil se je kipar Ivan Zajec

Rodil se je kipar Ivan Zajec. Njegovo najpomembnejše delo je Prešernov spomenik v Ljubljani. Zajec – umrl je leta 1952 – je bil značilen akademski klasicist, ki mu je poznavanje antike in renesanse omogočilo skrbno obdelavo detajlov.

Na Rakovniku se je rodil lovec in rudosledec Fred Bahovec

Na Rakovniku se je rodil lovec in rudosledec Fred Bahovec. Leta 1900 se je odselil v Chicago in nato na Aljsako, kjer se je preživljal z lovom, ribištvom, delom na žagi, s farmsko rejo kun zlatic in poštarsko službo. V sodelovanju z Inštitutom Smithson iz Washingtona je zbiral kamenje za izdelovanje nakita ter iskal zlato in redke fosile. Po njem se imenuje Bahovec Pick na otoku Baranof, kjer je preživel tri desetletja. Leta 1987 je izšlo avtobiografsko delo Freda Bahovca “Ljubljančan na Aljaski – Spomini in lovske zgodbe”.

V Mariboru in njegovi okolici je divjalo strahovito neurje s točo in viharjem

V Mariboru in njegovi okolici je divjalo strahovito neurje s točo in viharjem. Njive, travniki in vinogradi so bili uničeni. Ocenjena škoda je dosegla 3, 5 milijarde tedanjih dinarjev.