Na današnji dan nastaja v sodelovanju z rubriko "Spominčice", ki je na sporedu na Radiu Maribor, vsak dan ob 7.40 in ob 16.40 uri

Rodil se je pisatelj Janez Trdina.

Rodil se je pisatelj Janez Trdina. Med njegova znana dela spadajo znamenite Bajke in povesti o Gorjan¬cih, Verske bajke na Dolenjskem in Vinska modrost.

Rodil se je ljubljanski škof Anton Bonaventura Jeglič

Rodil se je ljubljanski škof Anton Bonaventura Jeglič, ki si je zelo prizadeval za prevlado katolicizma v javnem življenju in kulturi in je dal v tem duhu leta 1899 sežgati tudi Cankarjevo pesniško zbirko Erotika. Bil pa je tudi vrhunski slovenski politik, zato je njegovo ime povezano z vsemi odločilnimi potezami in uspehi narodne politike od leta 1898 do 1930. Čeprav formalno ni bil član katoliške narodne stranke, je bil zanjo odločilna avtoriteta; podobno velja tudi za njegov odnos do Slovenske ljudske stranke. Ob upokojitvi mu je papež podelil čast naslovnega nadškofa garelskega. Škof, politik in publicist Anton Bonaventura Jeglič je še naprej zavzeto spremljal slovensko versko in javno življenje ter poskušal pomirjujoče vplivati na takratni razdor v katoliških vrstah, hkrati pa je svaril pred kvarnim vplivom komunizma.

Slovenija je slovesno proslavila deseto obletnico podpisa Majniške deklaracije s kulturnopolitičnima akademijama v LJ in MB

Slovenija je slovesno proslavila deseto obletnico podpisa Majniške deklaracije s kulturnopolitičnima akademijama v Ljubljani in v Mariboru. Pomembno zgodovinsko politično izjavo o deklaraciji sta objavili mariborska in ljubljanska oblastna skupščina. Ta izjava je govorila, da je bila deklaracija prvi začetek lastne državnosti Slovencev v skupnosti s Srbi in Hrvati ...

V Slivnici pri Mariboru so odprli 2. slovensko mednarodno letališče.

V Slivnici pri Mariboru so odprli 2. slovensko mednarodno letališče. Poročevalec je ob tedanjem slovesnem trenutku zapisal, da se je s tem uresničila 40-letna želja in potreba Maribora in njegove okolice. Po kratki zlati dobi in dolgih letih agonije, po odkritju orožja namenjenaga sprtim v Jugoslovanskih vojnah in po sodnih peripetijah nekajkrat neuspešne prodaje je letališče sedaj v lasti Slovenjgraškega Preventa. Mimogrede, mariborsko letališče slovi kot odlično šolsko letališče. To zelo dobro vedo predvsem švicarski piloti.