Na današnji dan nastaja v sodelovanju z rubriko "Spominčice", ki je na sporedu na Radiu Maribor, vsak dan ob 7.40 in ob 16.40 uri

Ljubljani je bilo ustanovljeno društvo slovenskih pisateljev.

V Ljubljani je na pobudo Davorina Trstenjaka in Josipa Vošnjaka bilo ustanovljeno društvo slovenskih pisateljev. Zaradi nasprotij med staro - in mladoslovenci je društvo kmalu zamrlo, znova pa je zaživelo spet po prizadevanju Josipa Vošnjaka in Ivana Hribarja. Leta 1899 je postavilo spomenik Valentinu Vodniku in začelo zbirati prispevke za Prešernov spomenik.

V Ljubljani so odkrili spomenik Primožu Trubarju

V Ljubljani so odkrili spomenik Primožu Trubarju delo kiparja Franca Bernekerja. Zasluge za spomenik sta imela predvsem župan Ivan Hribar in pesnik Anton Aškerc. Je pa od ideje do postavitve spomenika preteklo kar nekaj let, saj je prav takrat na Slovenskem divjal neusmiljen kulturni boj med liberalci in katoliki zaradi priznanja pomena protestantskih reformatorjev za moderno slovenstvo.

Zaradi suma veleizdaje sta bila aretirana dva voditelja ljubljanskega delavskega gibanja Franc Železnikar in Ferdinand Tuma. Očitali so jima da sta razširjala anarhistično literaturo in hotela nasilno spremeniti družbeni red. Tumo je sodišče oprostilo, Železnikarja pa obsodilo na osem let ječe.

Šef civilne uprave na zasedenem slovenskem Štajerskem je izdal ukaz o zaščiti kulturnih spomenikov. Po njenih določbah je tudi mariborska študijska knjižnica spadala pod zaščito šefa civilne uprave. Že naslednji dan so zato okupacijske oblasti odslovile ravnatelja Janka Glaserja in mu prepovedale vstop v knjižnico.

Na Ptuju so ustanovili Vodno skupnost za melioracije Pesniške doline

Na Ptuju so ustanovili Vodno skupnost za melioracije Pesniške doline in za regulacijo voda proti poplavam.